Vrouwen tussen 25 en 40 voelen zich vaker alleen

Vrouwen onder de 40 voelen zich vaker alleen!

Margriet heeft in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction een onderzoek laten uitvoeren onder vrouwen van Nederland. Hieruit blijkt dat bijna de helft van de vrouwen onder de veertig jaar zich weleens eenzaam voelt.

Levensveranderingen blijken een grote invloed op eenzaamheid te hebben. Niet zo gek dus dat de vrouwen tussen 25 en 40 dit het meest ervaren. Vrouwen uit deze groep maken vaak grote levensveranderingen mee zoals: verhuizing, studie, werk, moederschap of echtscheiding waardoor sociale contacten anders worden.

Je herkent het misschien wel... je gaat studeren in een andere stad en op kamers. Leuk die huisgenoten, of misschien toch wat minder... In ieder geval zal het leuk zijn om toch wat meer mensen dan je medestudenten en kamergenoten te leren kennen.

Of jij woont nog thuis en je wilt in het weekend naar de kroeg...maar jouw vrienden studeren overal en nergens en opeens heb je niemand die meegaat.

Ook als je voor werk verhuist wil je misschien wat andere mensen leren kennen dan alleen je collega's .

En dan de moeders van jonge kinderen... je hele leven verandert. Vaak ben je een groot deel van de dag alleen met je kind en zal je het ook wel gezellig vinden om met een leeftijdsgenoot te babbelen.

Ben je gescheiden?  Dan val je vaak ook in een gat. Vaak had je in je huwelijk een gemeenschappelijke vriendenkring. Je ziet toch vaak dat je opeens minder welkom bent. Ook willen vrienden die nog wel getrouwd zijn vaker afspreken met andere stellen of zijn ze al blij dat ze wat tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Dus wordt er nog sporadisch afgesproken.

Lees hier meer over dit onderzoek.

In deze tijd waarin iedereen het druk heeft en de sociale contacten vaak via social media kanalen plaatsvindt, zijn er natuurlijk meer mensen eenzaam dan alleen vrouwen tussen de 25 en 40. Dit is de reden dat wij Lets-go2 zijn begonnen. We zagen veel mensen die zich toch in meer of mindere mate vaak alleen voelen.

Het blijkt dat het vaak niet altijd meevalt om met je huidige vrienden en familiekring iets leuks te plannen. Dan kan die niet, dan de ander weer niet... of je hebt gewoon niet dezelfde interesses.verveeld tv kijkenVeel mensen stellen activiteiten dan maar uit, en van uitstel komt afstel!

Dat wordt dus weer een avondje op de bank voor de tv in plaats van gezellig eten in een restaurant, filmpje pakken in de bios of lekker los gaan in de disco.

Herken jij dit? Zou je ook vaker uitgaan en meer activiteiten ondernemen als jij meer mensen had om dit samen mee te doen?

Word dan lid van Lets-go2 en ontmoet nieuwe mensen met dezelfde interesses en ga er samen op uit!

 

4.5/5 (2 Reviews)

Laat een reactie achter